Kaarten FC Porto

Estádio do Drago - FC Porto

FC Porto

 

Estádio do Drago

 Het Estádio do Dragão (Drakenstadion) is een stadion in Porto, dat fungeert als thuishaven voor FC Porto. Het stadion heeft een capaciteit van 50.948 zitplaaten en werd ontworpen door Manuel Salgado.

De naam verwijst naar de draak in het wapen van FC Porto. De officiële opening vond plaats op 16 november 2003. Het voetbalelftal van Porto versloeg toen FC Barcelona met 2-0.

Ontwerp en bouw[bewerken]

Het stadion is onderdeel van een groter sportcomplex dat 3000 vierkante meters beslaat. Het stadion zelf omvat onder meer een conferentieruimtewinkelsrestaurants, een parkeerplaats en zwembaden.

Op halve hoogte, ter hoogte van de bovenzijde van de eerste ring, bevindt zich een volledige, ruime omloop voor voetgangers. Alle ingangen bevinden zich aan deze omloop. Het stadion kent twee grote videoschermen, die buiten na de wedstrijd een halve slag gedraaid worden en daarna zichtbaar zijn vanaf de omgeving, meestal als reclameborden. Het doorzichtige dak is gebouwd uit 280 ton staal.

Voorgeschiedenis[bewerken]

FC Porto speelde tot 1952 in het stadion Campo da Constituição', en daarna, tot 2003, in het beroemd geworden Estádio das Antas (officieel "Estádio do Futebol Clube do Porto") (bron: Wikipedia.nl).