Premier League definitief vastgesteld tot en met september ’16

zondag 10 juli 2016

In dit blog-artikel vind je belangrijke informatie voor het boeken van een voetbalreis naar Engeland.

De eerste wedstrijden voor het nieuwe seizoen in de Premier League zijn definitief vastgesteld. Daarbij gaat het om de wedstrijden die gespeeld worden tot en met de maand september. 

 

Veranderingen nieuwe seizoen

Sky Sports heeft een flinke invloed gehad op het nieuwe schema van de Premier League. In samenspraak met de Barclays Premier League is er besloten dat er ook wedstrijden op vrijdagavond worden gespeeld. En net als het afgelopen seizoen worden er ook nog wedstrijden gespeeld op de maandagavond, al zal dit meer sporadisch voorkomen. Door het speelschema op deze manier in te richten kan het voetbalpubliek in Engeland de meeste live wedstrijden worden geboden.

 

Voor- en nadelen van de wijzigingen

Voor de voetballiefhebber heeft deze nieuwe inrichting van het speelschema zowel voor- als nadelen. De wedstrijden voor de Premier League worden ongeveer 8 weken voor de speeldatum definitief vastgesteld qua datum en tijdstip. Een bijkomend voordeel van wedstrijden op vrijdagavond is dat dit je de mogelijkheid geeft om twee wedstrijden in een weekend te bezoeken. Denk daarbij niet alleen aan wedstrijden in de Premier League maar ook in bijvoorbeeld het Championship of League One. 

Een nadeel van wedstrijden op de vrijdagavond is dat je rekening moet houden met een voetbalreis van 4 dagen, mocht je ruim van tevoren alles willen regelen. In principe moet je nu wachten met het boeken van de vlucht en/of hotel. Je speelt op safe wanneer je pas gaat boeken als het definitieve schema bekend is. 

 

Eerste wedstrijden op vrijdagavond

De wedstrijden die door de Premier League die op vrijdagavond worden gespeeld zijn beken. Het gaat om de wedstrijden Manchester United - Southampton en Chelsea - Liverpool. Dit zijn de enige twee wedstrijden tot en met september. 

 

Meer informatie?

Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen mocht je vragen hebben of meer informatie wilt ontvangen over de aanpassingen. Je kan ons bereiken via e-mail info@bvr-united.nl. Wil je telefonisch contact dan bel je met 070-213 44 18.

 

Het volledige bijgewerkte schema van de Premier League vind je op onze website: www.bvr-united.nl

 

Tot snel!