London's Calling!

maandag 04 april 2016


Het ziet ernaar uit dat de hoofdstad van Engeland the place to be wordt in de Premier League. Een dertigtal jaren geleden waren het de twee ploegen uit de stad aan de Mersey die de grootste successen beleefden. Vijf jaar geleden leek het erop dat de focus van het Engelse voetbal werd verlegd naar Manchester, maar vandaag de dag is London the place to play.


Zes clubs in de Premier League

Op dit moment is het bewijs dat er in de halve finale van de FA Cup nog twee Londense ploegen zitten waar er misschien nog een derde bij komt (woe 13 april replay kwartfinale West Ham United - Manchester United). In de Premier League zijn er 6 Londense ploegen actief waarvan er drie bij de top zes staan.

Het is twee keer eerder voorgekomen dat er in de Premier League zeven Londense ploegen uitkwamen, de laatste keer in 2007. Toen degradeerden er twee ploegen. Dit seizoen heeft geen enkele Londense ploeg last van de stress van een naderende degradatie. 

 

De stad Londen heeft natuurlijk een aantrekkingskracht van jewelste op de spelers. Neem bijvoorbeeld Alexis Sanches van Arsenal. Bij Liverpool kon hij veel meer verdienen maar uiteindelijk gaf de stad Londen de doorslag. 


West Ham United

Een West Ham United kan hierdoor bijvoorbeeld spelers aantrekken als Alex Song. The Hammers hebben al veel geld ter beschikking maar kunnen een extra stap maken met de verhuizing naar het Olympisch Stadion volgend seizoen.


Watford
Geld maakt dus het verschil, en geldt ook voor Watford, na Leicester City toch wel de revelatie van het seizoen. Watford werd 4 jaar geleden gekocht door de familie Pozzo om als opleidingsclub te dienen voor Udinese. Maar het geld dat met de promotie naar de Premier League is verdient en het gegeven dat Watford in Londen is gelegen zorgt ervoor dat Watford het pareltje is van de collectie van deze familie, waaronder ook Granada. Watford geeft intussen al twee keer zoveel geld uit als Udinese…


Crystal Palace
Crystal Palace is intussen overgenomen door een Amerikaanse eigenaar en met Alan Pardew aan het roer is de club een stabiele middenmoter geworden. 

 

Dit zijn dus gewoon drie clubs naast de grootmachten Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea. Londen is de magneet voor nieuwe spelers en de lokroep van de stad wordt de komende jaren alleen maar luider.

Londen is dus een walhalla voor de voetballiefhebber want naast deze zes clubs uitkomend in de Premier League spelen er nog zes profclubs in de drie lagere profcompetities. 


Voetbalreizen naar Londen

BVR United bedient de voetballiefhebber op haar wenken door bij deze clubs verschillende soorten wedstrijdkaarten aan te bieden, van normale tot ViP tickets. Meer weten? Neem eens een kijkje op onze site. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Stuur dan een email naar info@bvr-united of bel 070-213 4418.