FA Cup: worden dromen werkelijkheid?

donderdag 02 februari 2017

FA Cup 5e ronde
Bij de laatste 16 ploegen in de FA Cup zitten enkele verrassende ploegen. Bijna niemand heeft nog gehoord Lincoln City, Sutton United of Huddersfield Town. De eerste twee ploegen zijn zelfs non-league clubs. Dit komt mede door het feit dat de clubs uit de Premier League vaak met een B-elftal binnen de lijnen verschijnen. Op dit moment zitten er nog maar 7 ploegen uit de Premier League in de FA Cup. Dit kunnen er 8 worden wanneer Leicester City in een replay wint van Derby County.

Dromen mag altijd!
Aangezien de wedstrijden in de halve finale van de FA Cup op Wembley worden gespeeld, dromen de ploegen die in de lagere regionen van het Engelse voetbal spelen van Wembley. Nog maar 2 wedstrijden zijn Lincoln City of Sutton United verwijdert van het heilige gras. Maar ook voor de ploegen als Milwall en de ploegen uit het Championship is dit misschien wel een once in a lifetime oppurtunity.

Wedstrijden FA Cup weekend 18/19 februari
In het eerste weekend van de krokusvakantie worden de wedstrijden in de 5e ronde gespeeld. Wanneer je in Londen verbijft kan dit een mooie gelegenheid zijn om een wedstrijd mee te maken. Het voordeel bij wedstrijden in de FA Cup is vaak dat zij veel goedkoper zijn dan wedstrijden in de Premier Leauge. De wedstrijden die in Londen worden gespeeld zijn: 
- Milwall - Leicester/Derby (za 18 mrt)
- Fulham - Spurs (zo 19 mrt)

Overige wedstrijden
De ander 6 wedstrijden in de FA Cup zijn:
- Burnley - Lincoln City
- Huddersfield Town - Manchester City
- Middlesbrough - Oxford United
- Wolves - Chelsea
- Blackburn Rovers - Manchester United
- Sutton United - Arsenal