FA Cup: de topclubs strijden om de winst

dinsdag 21 februari 2017

FA Cup 5e ronde 

Afgelopen weekend werden enkele interessante wedstrijden gespeeld in de 5e ronde van de FA Cup. Zouden de non-League clubs deze schifting overleven?

1. Blackburn Rovers - Manchester United 1-2
En weer was daar Zlatan. Met alweer zijn 21e doelpunt van het seizoen. En hier ligt misschien het manco van Manchester United, wordt de ploeg van Mourinho niet te afhankelijk van de doelpunten van de zelfbenoemde Indiana Jones?

2. Burnley - Lincoln City 0-1
De non-league club presteerde het onmogelijk door te winnen van Premier Leauge club Burnley. Ongeloof op de gezichten van de spelers van Burnley. Joey Barton die zich niet kan beheersen. Lincoln krijgt één kans en plaatst zich voor de 6e ronde van de FA Cup.

3. Fulham - Tottenham Hotspur 0-3
Is het nu echt gebeurd met Vincent Janssen? Het lijkt er op dat Mauricio Pochettino het niet meer ziet zitten in de Nederlander nu hij Harry Kane ook doordeweekse wedstrijden laat spelen. Harry Kane vond het prima, hij scoorde een hattrick. 

4. Huddersfield United - Manchester City 0-0
Ondanks dat de thuisploeg enkele basisspelers op de bank hield kwam Manchester City niet tot scoren. Huddersfield doet er alles aan om te promoveren naar de Premier League en 48 uur later stond de wedstrijd tegen Reading alweer op het programma. Aguero stond in de basis bij City maar het leek er op of de Argentijn de enige was met frisse ideeën: 0-0. En dus een replay in het Etihad Stadium.

5. Middelsbrough - Oxford United 3-2
Boro beging niet de fout die Burnley beging. Maar een replay ws niet ver weg. Stuani schoot zijn ploeg 4 minuten voor tijd naar de 6e ronde in een thuiswedstrijd tegen Huddersfield of Manchester City.

6. Milwall - Leicester City 1-0
Heeft Claudio Ranieri het gehad met zijn sterspelers? De basiself moet komende week in de CL aan de bak tegen Sevilla en tegen Milwall mocht het reserve team van Leicester het proberen. Het speelde een prima wedstrijd maar ze kwamen toch te kort. Spelers als Chilwell, Amartey en Wagué kunnen Ranieri verder helpen in de strijd tegen degradatie.

7. Sutton United - Arsenal 0-2
Non-leauge club Sutton United mocht hopen op een stunt tegen The Gunners. Arsenal verloor kansloos van Bayern München met 5-1 en de druk op Arsene Wenger wordt steeds groter. Maar met een zwaar bevochten zege stapten de spelers van Arsenal toch de kwartfinale binnen: 0-2.

8. Wolverhampton - Chelsea 0-2
De jonge energieke ploeg van The Wolves werden fanatiek aangemoedigd door de eigen fans. Sinds 1981 zaten er niet zoveel mensen in het stadion! Zelfs de eigenaren van de Wolves waren overgevlogen uit China om dit spekatakel mee te maken tegen de koploper van de Premier League. Helaas mocht dit niet baten: 0-2.

De loting voor de kwartfinales voor het weekend van 11/12 maart:
Chelsea - Manchester United
Arsenal - Lincoln City
Middlesbrough - Huddersfield/Man City
Tottenham Hotspur - Milwall

Informatie voor tickets van de wedstrijden vind je hier.