Luis Suarez: een jaar van uitersten.

maandag 06 juli 2015

Als iemand een bijzonder verhaal te vertellen heeft als voetballer dan is dat Luis Suarez. Een jaar geleden werd hij nog beschouwd als het uitschot van de voetbalwereld na de beet in de nek van Chiellini op het WK in Brazilië. Een jaar later beleeft hij zijn tot nu toe grootste succes in zijn voetballeven, namelijk het winnen van de Champions League. Suarez wordt geprezen door de supporters van Barca, wat een contrast met het begin van zijn loopbaan bij FC Barcelona.

Wereldwijde schorsing

Het is 24 juni 2014 en op het WK in Brazilië speelt Uruguay de groepswedstrijd tegen Italië als in de 2e helft Suarez opnieuw toeslaat. Niet met weer een treffer maar met weer een beet in de nek van een tegenstander. Na Bakkal en Ivanovic is dit keer de Italiaanse verdediger Chiellini het slachtoffer.

De FIFA wil een daad stellen en legde hem een wereldwijde schorsing op van 4 maanden en een schorsing van 9 duels voor het nationale team. Suarez belooft beterschap maar is wereldwijd uitgegroeid tot de grootste paria in de voetbalwereld.

Het debuut in El Clasico

Na zijn overgang van Liverpool naar FC Barcelona kon hij pas eind oktober zijn debuut maken in El Clasico. Het Santiago Bernabeu was het toneel waar hij met een 3-1 nederlaag afdroop. FC Barcelona zat in een mindere fase en tot de winterstop kwakkelde het team en de club. Het team draaide niet zoals de seizoenen onder Guardiola en in een poging om de onrust in de club in de kiem te smoren werden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven.

MSN begint te draaien
Na de winterstop begon het elftal plotseling te draaien. Dit kwam voornamelijk door de positiewisseling die had plaatsgevonden: Suarez kwam in de spits te spelen en Messi speelde vanaf de rechtervleugel. En op deze positie bleek Luis Suarez goud waard voor de ploeg. Niet alleen in balbezit maar vooral ook met balverlies. Zijn wil om te winnen en zijn wil om de bal te veroveren zijn ongekend en waren precies hetgeen het team van FC Barcelona nodig had om als elftal te groeien en uiteindelijk onverslaanbaar te worden. De kwaliteiten van Messi, Suarez en Neymar werden ten volle benut en MSN blijkt één van de meest dodelijkste voorhoedes in de geschiedenis van het voetbal te worden.

Ultieme droom

Zowel in de La Liga, in de Copa del Rey als in de Champions League werden weinig punten meer verspeeld en na de het kampioenschap en de bekerwinst op Athletic Club kon de bekroning op het seizoen worden gezet. Het is zaterdag 6 juni 2015 als FC Barcelona in het Olympisch Stadion van Berlijn aantreedt tegen Juventus voor de finale van de Champions League. Minder dan een jaar geleden, na zijn wereldwijde schorsing kan Luis Suarez zijn droom bewerkstelligen: het winnen van de Champions League. Hij sleurt, werkt, komt meerdere malen oog in oog met grootheid Buffon om uiteindelijk matchwinner te worden. Hij scoort de beslissende 2-1.

Luis Suarez heeft een zeer opmerkelijk als bewonderenswaardig voetbaljaar achter de rug en heeft een zeer belangrijk aandeel gehad in het behalen van de treble.

Voetbalreizen Barcelona

Messi, Suarez en Neymar. Zij vormen de gedroomde en gevreesde voorhoede van FC Barcelona. Elke voetballiefhebber, oud en jong, wil deze voorhoede natuurlijk zelf aanschouwen.
BVR United biedt de voetballiefhebber deze mogelijkheid met het aanbieden van verschillende soorten kaarten. Op de website worden pakketten aangeboden van wedstrijdkaart en hotel waarbij de wedstrijdkaarten variëren van wedstrijdkaarten derde ring achter het doel , wedstrijdkaarten lange zijde tot ViP kaarten, waarbij je toegang krijgt tot het exclusieve gedeelte van Camp Nou. In juli wordt het speelschema voor het seizoen 2015-2016 bekent gemaakt. Schrijf je vast in op onze nieuwsbrief om dit niet te missen. Tevens ontvang je interessante aanbiedingen die je niet mag missen als voetballiefhebber!