Jürgen Klopp en de metamorfose van Liverpool FC

donderdag 03 mei 2018


Liverpool FC - een begrip in de voetbalwereld

Liverpool FC. The Reds. Anfield. The Merseyside Derby. Allemaal begrippen, vaak ook voor niet voetballiefhebbers. De club is in een begrip in de voetbalwereld. Het stadion een must see voor elke voetballiefhebber.

 

Glorietijden van The Reds

De club Liverpool beleeft een glorietijd in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Eerst onder leiding van manager Bill Shankley en later onder leiding van Bob Paisley. Paisley presteert het om in tien seizoenen 6x kampioen te worden, 4 Europese bekers te winnen (waaronder 3 x de Champions League) en 3x de League Cup.  Na het vertrek van Paisley wint Joe Fagan nog eenmaal de Champions League. Liverpool FC heerst over de Premier League en Europa.

 

Hierna is er wisselend succes voor The Reds waar af en toe een groot Europees succes valt te noteren. Met Houllier aan het roer wordt in 2001 de UEFA Cup gewonnen en Rafael Benitez presteert het onmogelijk door in 2005 nogmaals de Champions League te winnen.

 

Gek genoeg dateert het laatste landskampioenschap alweer uit 1990 met Kenny Dalglish als manager van Liverpool. Na dit succes is het wel gedaan met de prijzen.

 

Het tijdperk van Jürgen Klopp

Op 8 oktober 2015 wordt de Duitser Jürgen Klopp aangesteld als opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers. Tot dusver een gouden greep van het bestuur van Liverpool. In zijn eerste jaar haalt hij de finale van zowel de League Cup als de Europa League. Beide finales gaan helaas verloren. Manchester City is de League Cup te sterk, Sevilla verslaat Liverpool in de Europese finale met 1-3.

 

Jürgen Klopp heeft maar één ambitie. Hij wil voetbal spelen op een manier die later nog wordt herinnerd zodat je het opnieuw kan beleven. Dat men kan zeggen: dit was één van de mooiste ervaringen die ik ooit heb beleefd.

 

Een deel van zijn belofte heeft hij ingelost. Liverpool blijkt zich te ontwikkelen tot een spektakelploeg in de Premier League met memorabele zeges op Manchester City (4-3), Arsenal (4-0) en Borussia Dortmund (4-3) in de Europa League vorig seizoen.

 

Dit seizoen ontwikkeld de ploeg steeds verder door, mede door de aankopen Alex Oxlade-Chamberlain en met name door Mohamed Salah. Laatstgenoemde blijkt een gouden greep te zijn en Salah maakt tot dusver het absolute verschil in de Premier League maar vooral in de Champions League. In de Premier League wordt hij waarschijnlijk topscorer en is hij al uitgeroepen tot speler van het jaar. Met de winst in de Champions League in de finale tegen Real Madrid is er een grote kans dat hij ook de nieuwe winnaar is van de Ballon d’Or.

 

Voetbaltickets Liverpool FC

Voor veel voetballiefhebbers is een bezoek aan Anfield een must. De sfeer. The Kop. You’ll Never Walk Alone. De magische voorhoede met Salah, Firmino en Mané. Allemaal redenen om een wedstrijd te bezoeken van Liverpool FC. 

 

Alleen, hoe kom je aan kaartjes voor een wedstrijd van Liverpool? Er is een mogelijkheid om lid te worden van de club en hopen op beschikbaarheid. Dit is natuurlijk absoluut geen zekerheid dat je kaartjes voor een wedstrijd Liverpool bemachtigd.

Losse tickets Liverpool.

Een andere mogelijkheid is losse tickets te bemachtigen via geautoriseerde resellers van Liverpool FC. Daarbij kun je kiezen voor een aanbieder van complete voetbalreizen waar je vlucht, hotel en ticket worden geregeld. 

 

Uiteraard kun je je eigen reis ook samenstellen. Een vlucht naar Liverpool via Easyjet en hotel ter plekke zijn tegenwoordig simpel zelf te regelen. BVR United biedt jou de mogelijkheid om losse tickets van Liverpool FC aan te schaffen. Of het nu gaat om een ticket voor de korte zijde, een staanplaats op The Kop of een los hospitality / ViP ticket voor een wedstrijd van Liverpool, BVR United voorziet in alle genoemde opties.

 

Voor alle opties qua losse kaartjes voor een wedstrijd van Liverpool FC bezoek je onze pagina waar je een overzicht vindt van alle wedstrijd ven The Reds. Het overzicht van alle wedstrijden van Liverpool vind je hier.