Een geweldige voetbalreis naar Liverpool FC!

zaterdag 11 juni 2016


Plan om wedstrijd Liverpool te bezoeken. 
Zoals bij zovelen was het voor ons ook altijd een soort van droom om een wedstrijd van Liverpool te bezoeken. Ik bedoel, wij zijn allemaal voetballiefhebber en op Anfield moet je zijn geweest. In de kroeg met een biertje in de hand zit je hierover met elkaar altijd wel eens te fantaseren toch? Maar aan kaarten voor Liverpool zijn lastig te vinden. Via de website van Liverpool is er niet aan te komen en bij de verschillende voetbalbureaus zijn ze vaak vrij prijzig.

 

Kaarten Liverpool

Totdat we in de kroeg aan de praat kwamen met een gozer. Hij wist nog wel een adresje. Een vriend van hem heeft ook een voetbalbureau en dit bureau zou kaarten kunnen regelen voor wedstrijden van Liverpool. Nadat we hadden geïnformeerd konden we kiezen uit een aantal mogelijkheden maar één wedstrijd sprong eruit. De wedstrijd Liverpool - Chelsea bleek te zijn verplaatst naar een woensdag en wedstrijdkaarten waren sterk in prijs verlaagd. En het ging nog om ViP kaarten ook! Met voor de wedstrijd een 3-gangen koud- en warm buffet op Anfield. Hoe gaaf is dat! Het bureau heet BVR United en ze regelden ook een tophotel middenin de stad.

 

Bezienswaardigheden Liverpool

En zo vlogen we op woensdagochtend met 10 man met Easyjet naar Liverpool! Geweldig gewoon. De vlucht hadden we zelf geboekt, appeltje eitje zeg maar. Vanaf het vliegveld gingen we met de taxi naar het Aloft Hotel. Echt een geweldig hotel. Taxi’s in Liverpool zijn ook goedkoop trouwens, met 5 man in een taxi is per persoon net zo duur als met de bus! Het hotel lag middenin de stad en twee straten van Matthewstreet. Dit is de barstraat van Liverpool. We hebben eerst een beetje rondgelopen in Liverpool en uiteraard de Beatles Story bezocht. Beetje over het Albert Dock gelopen en toen toch maar de kroeg opgezocht.

 

Bezoek Anfield

Een paar biertjes later zat de stemming er goed in natuurlijk. Matthewstreet was ondertussen redelijk volgelopen met Liverpool supporters die de wedstrijd in de kroegen gingen bekijken. Maar wij hadden kaarten! De wedstrijd begon om 8 uur en vanaf half 6 konden we het stadion in. Dus snel de taxi in richting Anfield. En wat was dat geweldig! We bleken Premier Club kaarten te hebben wat dus inhoudt dat je via de hoofdingang Anfield binnengaat! Bij de hoofdingang en bij alle lounges van Anfield stonden volgens mij de mooiste meiden van Liverpool. Allemaal keurig in rode mantelpakjes. We konden doorlopen naar de Shankley & Paisley Suites. Hier stond echt een geweldig buffet voor ons klaar: pasta, salades en verschillende soorten vlees. En nog een kaasplankje ook! 

 

Liverpool - Chelsea

Even snel de biertjes opdrinken en dan vanuit de Suites via de trap naar onze plaatsen op de lange zijde. En dan het moment wat je altijd zal bijblijven: You'll Never Walk Alone uit volle borst meezingen! Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en anderhalve week voor de Europa League finale. Misschien dat de spelers van Liverpool deels met hun hoofd al bij die wedstrijd zaten. Chelsea speelde een beetje vanuit de verdediging maar Eden Hazard is toch wel een hele goede voetballer hoor. Geweldige acties en passes liet hij weer zien. Een beetje zoals het vorige seizoen toen Chelsea kampioen werd.

Na de wedstrijd nog een biertje gedronken in de Shankley & Paisley Suites en daarna met z’n allen de stad nog even ingegaan. 

Na een goed Engels ontbijt nog even snel de stad ingegaan om rond te struinen in de fanshops van Liverpool en Everton voor een leuk aandenken. Daarna was het alweer tijd om de taxi te nemen naar het vliegveld.

 

Wij allemaal willen jullie heel erg bedanken voor deze ervaring. Het was top! We hebben allemaal genoten van Anfield en Liverpool. Dank je wel!

 

Dit reisverslag is geschreven door een klant van BVR United, uiteraard op ons verzoek.