De Olympische Droom van West Ham United

zondag 15 mei 2016

Het nieuwe stadion van West Ham United is omstreden
Het kost wat maar dan heb je ook wat. Doorgaans. Maar de deal die West Ham United enkele jaren geleden sloot met het LLDC, de ontwikkelingsmaatschappij die eigenaar is van het Olympisch Stadion in Londen, is zeer omstreden.

 

Kosten Olympisch Stadion

Nadat de Olympische Spelen in 2012 waren afgelopen moest er een nieuwe bestemming komen voor het Olympisch stadion van Londen. De bouw van dit stadion kostte reeds 650 miljoen euro, maar na de deal die het LLDC sloot met West Ham United kost het de belastingbetaler nog eens 350 miljoen euro aan de verbouwing van een atletiekstadion naar een voetbalstadion. West Ham United zou aan de verbouwing een bedrag van 17 miljoen bijdragen.

Komend seizoen is het dan eindelijk zover en neemt West Ham United intrek in het nieuwe verbouwde Olympisch Stadion wat na de verbouwing plaats biedt aan 60.000 toeschouwers. De ruim 50.000 seizoenskaarten werden zeer vlot verkocht. 

 

Voetbalreis West Ham United

Voor de liefhebber kon een bezoek aan The Boleyn Ground (ook wel Upton Park) een verademing zijn. Men ging terug in de tijd. Het stadion staat in een echte volkswijk, gekenmerkt door de typisch Engelse arbeiderswoningen. De mooie kasteeltorens bij de hoofdingang en de redelijk steile tribunes maakte je voetbalreis naar West Ham United één om niet snel te vergeten. 

Een voetbalreis naar West Ham United zal niet meer hetzelfde zijn, maar, de nieuwe thuishaven van West Ham zal ongetwijfeld welgevallen bij de fans en voetballiefhebbers. 

 

Champions League

De verhuizing naar het nieuwe stadion biedt de club West Ham United de kans om zich aan te sluiten bij de andere topteams uit Londen, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur. Met hogere inkomsten kunnen namelijk nog betere spelers worden gehaald en mede daarom blijft een voetbalreis naar West Ham United een ware belevenis. Daarmee houdt eigenaar David Sullivan zijn belofte die hij gedaan heeft bij de overname in 2010: binnen zeven jaar strijdt West Ham United om de Champions League plaatsen. De interesse in Zlatan Ibrahimovic is daarom niet vreemd. Mocht het zover komen zal dit ervoor zorgen dat elke voetbalfan zijn best zal doen om een kaartje te bemachtigen om een wedstrijd van West Ham United te bezoeken.