De CL finale binnen handbereik voor Atlético Madrid

vrijdag 29 april 2016


Saul en Vicente Calderon
De extreme sfeer in het Vicente Calderon moet bijna beangstigend zijn geweest voor de spelers Bayern München. De spelers van Atlético hadden daarmee wat het wilde en vanaf de aftrap werden de spelers van Bayern München opgejaagd. De Colchoneros zochten naar een snelle openingsgoal en die kwam er ook. 


Maar niemand verwachte een goal zoals Saul deze scoorde. Hij passeerde 5 man om daarna met een bekeken schot Manuel Neuer te passeren. Het mooie daarbij was dat hij de bal maar in één hoek kon schieten, Neuer wist ook in welke hoek de bal moest komen en toch lukte het Saul om de bal via de binnenkant van de paal in het doel te krijgen.

 

Atlético kreeg dus wat het wilde en nu moest Bayern komen maar men kwam in de eerste helft niet  verder dan een paar losse flodders van Vidal en Alaba. De enkele voorzetten waren een prooi voor keeper Jan Oblak. Bayern München kreeg het overwicht wat op een gegeven moment zelfs resulteerde in een percentage balbezit van 71%.


Tweede helft

In de tweede helft kwam Bayern goed uit de kleedkamer. Alaba schoot van ruim 35 meter op de onderkant van de lat en Javi Martinez had een vrije kopkans maar Jan Oblak keepte een zeer degelijke partij. Aan de andere kant had Bayern geluk toen Torres op de paal schoot. Naarmate de tweede helft vorderde nam het overwicht van Bayern af. De soldaten van Simeone hadden stand gehouden en bovenal verdedigend zeer slim gespeeld. De backs Felipe Luis en Juan Fran lieten zich niet teveel weglokken door de wisselingen op de flanken en bleven dicht bij hun teamgenoten spelen.

 

Bayern München gaat volgende week nog een behoorlijk kluif krijgen aan Atlético Madrid. Atlético vecht tot het erbij neervalt, is slim en bezit daarbij over creatief vermogen op het middenveld. Ook beschikt men over een aantal begenadigde talenten waaronder doelpuntenmaker Saul. Een jongen van de club, een die-hard Atlético fan die in het verleden aanbiedingen van Real Madrid heeft afgeslagen. 

 

Voetbalreizen Spanje
Een bezoek brengen aan één van de Spaanse topploegen FC Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid is natuurlijk een must voor elke voetballiefhebber. Met vrienden of met het gezin, en bezoek aan deze ploegen is prima te combineren met een stedentrip want Barcelona en Madrid zijn metropolen waar iedereen uitstekend aan zijn trekken komt.

 

Naast FC Barcelona en Real Madrid biedt BVR United vanaf volgend seizoen ook voetbalreizen en losse tickets aan naar Atlético Madrid. Dus tot snel!