5 Tips voor je voetbalreis naar Arsenal

donderdag 24 januari 2019
5 TIPS VOOR JE VOETBALREIS NAAR ARSENAL

 

De beste tips voor je voetbalreis naar Arsenal zijn: uitstappen bij metrostation Arsenal, doe een Stadium Tour en beleef de North London Derby!

 

Tip 1: STAP UIT BIJ METROHALTE ARSENAL

Wanner je met de metro vanuit het centrum komt (bijvoorbeeld station St. Pancras) dan kom je met de donkerblauw lijn (piccadilly) richting Arsenal. Stap uit bij metrohalte Arsenal en wanneer je dit metrostation uitkomt dan zie je gelijk allerlei kraampjes met Arsenal verkoopwaar. Veel sjaaltjes, shirtjes en andere waren zijn hier te koop. Vanaf het metrostation is het ongeveer 5 minuten lopen naar het Emirates Stadium.

Ondanks dat het Emirates Stadium een vrij nieuw stadion is staat het wel middenin een woonwijk, vlakbij het het oude nostalgische stadion Highbury. De oude hoofdtribune van Highbury staat nog overeind en het is leuk om hier langs te lopen op je weg naar het stadion. Sla bij de uitgang van het metrostation Arsenal linksaf de Gillespie Road in en sla na een paar honderd meter rechtsaf de Avenell Road in. Na weer een paar honderd meter bereik je de oude hoofdtribune. 

 

Tip 2: DRINK EEN BIERTJE IN DE PUB BIJ HET STADION

Het Emirates Stadium is een relatief nieuw stadion maar is staat toch in een woonwijk, vlakbij het oude stadion van Arsenal: Highbury. Daarom zijn er in de buurt van het stadion nog redelijk veel kroegjes te vinden. Het aanbod is behoorlijk groot maar onze favorieten zijn El Commandante, The Twelve Pins, The Gunners en The Tollington Arms. Met name de pub The Gunners is een aanrader. De bar staat hangt vol met oude shirtjes en sjaaltjes van Arsenal en brengt een waar eerbetoon aan de club Arsenal.

 

Tip 3: BELEEF DE NORTH LONDON DERBY

De wedstrijd van het jaar voor Arsenal en de fans is de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Beide clubs komen uit Noord Londen en daarom is het logisch dat deze wedstrijd bekend staat als The North London Derby. Kaartjes voor deze wedstrijd zijn uiteraard vrij prijzig maar het is naar onze mening toch de moeite waard om eens in je leven deze wedstrijd te hebben meegemaakt!

Buiten Londen is Manchester United de grote rivaal van Arsenal. Je merkt dat de wedstrijden tegen de Spurs en tegen Manchester United rondom en in het veld net even een wat andere dynamiek geven in het stadion.

 

Tip 4: MAAK EEN EMIRATES STADIUM TOUR EN BEZOEK HET ARSENAL MUSEUM

Naast het bezoeken van een wedstrijd van Arsenal mag een Emirates Stadium Tour & Museum Tour niet ontbreken. En helemaal niet wanneer je met je zoon bent. Deze beide tours bieden een hele leuke beleving van alles wat met Arsenal te maken heeft. In het Arsenal Museum zie je de lange historie van deze topploeg en wanneer je een Stadium Tour doet kom je in de zaal met alle prijzen die de club heeft gewonnen. De kampioensschalen, de FA Cup bekers, het staat er allemaal en hele mooie gelegenheid voor jezelf of anders voor je zoon om met een FA Cup op de foto te gaan!

BVR United biedt voor deze tip een ViP ticket aan: het Club Level ticket. Met dit ticket heb je voor en na de wedstrijd toegang tot bars en restaurants in de middenring van het Emirates Stadium. Bij dit ticket is een voucher voor de Emirates Stadium Tour & het Arsenal Museum inbegrepen! Kijk voor de mogelijkheden op deze link.

 

Tip 5: BEZOEK EEN ANDERE LONDENSE CLUB

Je bent toch in Londen, dus waarom niet? In metropool London vind je 16 voetbalclubs die op de 4 verschillende grofniveaus uitkomen. Er speelt naast Arsenal vaak nog wel een club een thuiswedstrijd. En nadat je een wedstrijd van Arsenal hebt bekeken in het mooi Emirates Stadium kan de contrast groot zijn wanneer je wedstrijd van bijvoorbeeld Charlton Athletic of Brentford Leyton Orient gaat bekijken. Voor alle clubs in de Premier League en het Championship kan BVR United losse tickets regelen, dus geen excuus om dit niet te doen.