3 Redenen voor een voetbalreis naar Lissabon

zaterdag 15 december 2018


3 Redenen voor een voetbalreis naar Lissabon

 

 

1. Er zijn 5 voetbalclubs in metropool Lissabon

 

Een voetbalreis naar Lissabon is altijd een goed idee. Of combineer anders de stad Lissabon met het bezoeken van één van de 5 (!) profclubs in deze metropool. En dat had je niet gedacht, dat weet ik zeker. Dus of je nu een wedstrijd van een Portugese topclub wilt bezoeken of een leuke sfeervolle wedstrijd in de Portugese 2e divisie, er is voor iedereen wat wils.

 

Hieronder geven wij je een overzicht van de mogelijkheden:

 

I Benfica

Benfica is de absolute topclub in Lissabon en samen met Sporting Lissabon en FC Porto behoort de club tot de top-3 van Portugal. De club is gevestigd in de wijk Benfica en heeft als bijnaam ‘De Adelaars’. Benfica speelt haar thuiswedstrijden in het sfeervolle Estadio da Luz wat plaats biedt aan ruim 64.000 toeschouwers. 

Tot op heden heeft de club maar liefst 79 prijzen gewonnen waaronder 36 landskampioenschappen en tweemaal de Europacup 1, de voorloper van de Champions League. De ouderen (en misschien ook wel de jongeren) kennen Benfica mede omdat superster Eusebio hier in de jaren 50 en 60 heeft gevoetbald. 

 

II Sporting Lissabon

Deze club behoort samen met Benfica en FC Porto tot de top-3 van Portugal. De bijnaam van Sporting Lissabon is ‘De Leeuwen’ en de club speelt in het gezellige Estadio José Alvalade, wat plaats biedt aan 50.000 toeschouwers. 

Van de top-3 heeft Sporting Lissabon het minste aantal prijzen gewonnen maar dit zijn er toch nog 48, waaronder 18 landskampioenschappen.

 

III Belenenses

De club Belenenses is een relatief onbekende club uit Lissabon. De club heeft echter eenmaal het landskampioenschap gewonnen. Buiten de top-3 zijn er twee clubs die dit hebben gepresteerd. De club speelt in de wijk Belém, vlakbij de rivier de Taag.

 

IV Cova de Piedade

Deze club speelt in de Portugese 2e divisie in is afkomstig uit Almada, een voorstad van Lissabon.

 

V Estoril Praia

De club Estoril Praia is afkomstig uit de stad Estoril, een voorstad van Lissabon. De club speelt in de Portugese 2e divisie en is een stabiel middenmoter met af en toe een uitschieter naar boven. Estoril Praia heeft enkele seizoenen op het hoogste niveau gespeeld.

 

pastedGraphic.png

 

 

2. De stad Lissabon

De stad Lissabon leent zich ideaal voor een lang weekend. Het mooie van Lissabon is dat het is gebouwd op een aantal heuvels wat het veel charisma geeft. De stad heeft verder een aantal bijzonderheden. Eén van die bijzonderheden is de betegelde gebouwen, zeer authentiek. 

Vanaf het vliegveld van Lissabon ben je overigens in een mum van tijd in de stad. Het vliegveld zit op het metrostelsel van de stad aangesloten maar een verrassend goedkope optie is de taxi. 

Heel typisch voor de stad Lissabon zijn de trammetjes en liftjes. Veel trammetjes zijn ook nog eens 70 jaar oud wat het vervoer heel bijzonder maakt.

 

3. Het klimaat

Een prettige bijkomstigheid van een voetbalreis naar de stad Lissabon is natuurlijk het klimaat. In de herfstvakantie is het vaak nog steeds 20 graden, ideaal dus wanneer de herfst in Nederland is aangebroken. Het heerlijke klimaat leent zich natuurlijk voor bezoeken van het terras en het buiten eten. Een bijkomend voordeel is dat het eten en drinken en Portugal relatief goedkoop is!